Kereskényi Gábor: Szatmárnémeti családbarát város kell legyen (VIDEÓINTERJÚ)

Önkormányzati vezetőket, minisztereket kérdeztünk az RMDSZ marosszentgyörgyi kongresszusán. Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármestert arról faggattuk, hogy milyen elképzelései vannak a városvezetőségnek Szatmárnémeti felzárkóztatására. Megtudtuk, nemcsak a fejlesztési projektek indultak el, hanem teljes szemléletváltást indítana be a szatmári megyeszékhelyet vezető csapat. (Kérdezett: Ambrus Attila / videó: Varró-Bodoczi Zoltán)

Kereskényi Gábor három alappilléren képzeli el a szatmárnémeti városfejlesztést, amelyet az infrastruktúra fejlesztésében, a ,,szolgáltató városban”, illetve a kulturális rendezvények szervezésében és azok minőségében látja.

Az infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban hozzáfűzte, hogy minden beruházás, amely megvalósult az elmúlt években, a családokat tekinti alapfeltételének. Egy olyan zöldebb várost szeretne, ahol a családok mindennapjait teheti jobbá és kényelmesebbé.

A „szolgáltató város” címszó alatt a polgármester egy olyan közpolitika megvalósításának ötletét tartja szem előtt, amely a szolidaritást tartja elsődleges céljának. Példaként megemlítette, hogy az elmúlt években három új bölcsődét építettek, amivel 220-ról 370-re sikerült növelni a bölcsődei helyek számát. A hátrányos helyzetű és kisjövedelmű családok tagjainak támogatását és felkarolását, illetve kis- és középkorúaknak biztosított hasznos időtöltési lehetőségekről számolt be.

,,Minden olyan intézkedés, ami a családok gyarapodását szolgálja, egy pozitív visszajelzésre számíthat a többségi lakosság részéről” – mondta végszóként Kereskényi Gábor.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

Kapcsolódók

Kimaradt?