Szatmárnémeti: beviszik a városba a vidéki élet hangulatát

A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület és a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete együtt hozza el a vidéki települések hangulatát, a vidéki élet hagyományos mozzanatait Szatmárnémetibe, a Kossuth-kertbe.

Szeptember 11–12-én a város legnagyobb zöldövezete ad otthont a Vidék a városban című rendezvénynek, amelyen sokan átélhetjük gyermekkorunk vidéken töltött napjait, és megismertethetjük a mai városi gyerekeket a falusi élet szépségeivel – olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, az idei a második ilyen típusú rendezvény, amely része egy nagyobb, összetettebb projektnek, mellyel a szervezők a vidéki életet hoznák közelebb a városlakókhoz.

A rendezvény plakátja

„Rendezvényünkön jelen lesznek helyi termelők, kézművesek, gazdálkodók az egész megyéből, akik számos árucikkel várják a Kossuth-kertbe érkezőket. A standokon ott lesznek a kerámiából vagy fából készült portékák, horgolt ruhaneműk, kézi készítésű babák, de mézet, szörpöket, szezon zöldségeket és -gyümölcsöket is lehet majd venni, melyek minőségét és eredetét minden esetben a Szatmári Termék védjegy garantálja” – mondja Magyar Lóránd, a Szatmári Termék védjegy létrehozásának a kezdeményezője.

Ahogy az elmúlt alkalommal is, a szervezők gyerekeknek szánt programokkal várják a családokat. Lesz lovaskocsizás és kisállatkiállítás, a nagyobbakat általános műveltséggel – és természetesen a vidéki élettel – kapcsolatos játék várja, a kézműves-bemutatókon pedig a résztvevők saját kreativitásukat is próbára tehetik.

A rendezvény részeként a jelenlévők átélhetik majd egy hagyományos disznóvágás momentumait is, és valószínűleg sokan kilátogatnak majd az előadásokra, koncertekre is. Szombaton 16 óráról néptáncosok lépnek fel, 19 órától a Hey Roop zenekarral utcabálozhatnak, vasárnap 15 órától újra a néptáncosoké a színpad, 18 órától pedig a Royal Team hozza el a vidéki bálok hangulatát a Kossuth-kertbe.

A rendezvény támogatói a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alap, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?