Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester szerint a lehető legjobb körülményekkel várják az iskolákba a diákokat

Mintegy 21 ezer diák kezdi meg hétfőn a tanévet Szatmárnémetiben, ahol az utolsó száz méteren szinte valamennyi tanintézetben igyekeztek a lehető legjobb feltételeket kialakítani az iskolakezdésre. Kereskényi Gábor polgármester és Szejke Ottilia főtanfelügyelő-helyettes terepszemlén járt, erről számolt be a polgármesteri hivatal tájékoztatási osztálya.

A hamarosan kezdődő tanévre való felkészülés utolsó szakaszához érkeztek Szatmárnémetiben, tudatta a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Közölték, minden tanintézetben azon dolgoznak, hogy szeptember 13-án „ideális és biztonságos” körülmények között kezdődhessen meg az oktatás.

„Több iskolát és óvodát is meglátogattunk Szejke Ottilia főtanfelügyelő-helyettessel, valamint Ressler Stefan tanácsossal. Az intézmények vezetőinek minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a tanévnyitók után a lehető legjobb oktatási és egészségügyi körülmények között tanulhassanak a diákjaink” – fejtette ki Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármester.

Fotók: Szatmárnémeti polgármesteri hivatala

A polgármesteri hivatal közölte, az utóbbi évben a helyi tanács 37,4 millió lejt különített el az oktatási intézmények működtetésére, ebben szerepelnek a működési költségek, beruházások, felújítások, tanulmányi és szociális ösztöndíjak, szociális jegyek, felszerelések.

Szatmárnémeti oktatási intézményeiben hétfőn összesen 21 ezer fiatal kezdi meg az új tanévet.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?