banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Évértékelő gálán díjazták a falugazdákat Szatmárnémetiben

A Szatmár megyei gazdálkodóknak, a térségben tevékenykedő falugazdászoknak és a munkájukat segítő intézményvezetőknek is köszönetet mondva első alkalommal szervezte meg az évértékelő gálát a Partiumi Falugazdász Hálózat. A Szatmárnémeti Északi Színház patinás épületében megtartott pénteki ünnepségen tizennégy kategóriában díjazták Szatmár megye legkiválóbb gazdálkodóit, továbbá a bőkezű búza-, zöldség- és gyümölcs-adományozóit is.

Magyar Lóránd parlamenti képviselő a járványügyi korlátozások ellenére is sikeresnek nevezte a falugazdász hálózat idei esztendejét. Sikerként beszélt a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében gyűjtött közel száz tonnányi búzáról, amit ötszáz gazda adományaként gyűjtöttek össze a partiumi falugazdászok. A búzából őrölt lisztet a Partiumban működő gyermekotthonok, iskolák, idősotthonok, szociális intézmények között osztották szét. Segítségére voltak a szociálisan rászoruló családoknak is, akiknek a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül zöldséget és gyümölcsöt juttattak. Magyar Lóránd a falugazdász-szervezet koordinátoraként megköszönte a munkatársak egész éves fáradozását és további sikereket kívánt az új esztendőre azoknak a termelőknek is, akik a Szatmári Termék projektben a térség jó hírét termékeikkel immár Magyarországra és Lengyelországba is eljuttatták.

Magyar Lóránd parlamenti képviselő | Fotók: Czinzel László

Támogatását ajánlotta fel a termelőknek és a falugazdászoknak Pataki Csaba, a Szatmár megyei tanács elnöke is. „Mi azért vagyunk, hogy segítsünk” – hangsúlyozta az intézményvezető, aki beszéde végén jó telet kívánt a gazdáknak ahhoz, hogy jövőre bőséges legyen az aratni való.

A gálán a partiumi falugazdászok munkáját, idei tevékenységeit és a szervezet adománygyűjtő programjait Kovács Szabolcs, a négy megyére – Szatmár mellett Bihar, Szilágy és Máramaros magyarlakta vidékeire – kiterjedő falugazdász-hálózat szervezeti vezetője mutatta be. Elismerte: a járványügyi szabályozások idén sem könnyítették meg a dolgukat, épp ezért a korábbi nagyobb rendezvények helyett a kisebb, de a megye több településén is megtartható bemutatókra, gazdatalálkozókra összpontosítottak.

Pataki Csaba megyei tanácselnök szintén támogatásáról biztosított a gazdákat

Kovács külön köszönetet mondott azoknak a gazdáknak is, akik búza és lisztadományaikkal 30 gyermek- és szociális otthon évi kenyérszükségletének biztosításához, zöldség és gyümölcs felajánlásaik révén pedig a rászoruló, szegény családok étkeztetéséhez járultak hozzá. A péntek délutáni gálán idei búza adományaiért 35 Szatmár megyei gazdálkodó, zöldség- és gyümölcsadományaiért pedig hat helyi termelő vehette át személyesen a Partiumi Falugazdász Hálózat köszönő oklevelét.

A I. Falugazdász Évértékelő Gála csúcspontját a három vándorbölcső átadása, valamint az év legjobbjainak választott Szatmár megyei termelők díjazása jelentette. A falugazdász szervezet 15 kategóriában díjazta azokat a gazdákat, szakembereket, akik munkásságukban kiemelkedőek, e mellett folyamatosan részt vesznek és segítik a közösség munkáját, megmérettetnek a különböző versenyeken.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?