Több mint negyven Maros megyei iskola kap új informatikai eszközöket

A Maros Megyei Tanfelügyelőség megnyerte azt az európai finanszírozású projektet, amelynek köszönhetően a megye több mint negyven iskolájának informatikai infrastruktúráját fejleszthetik.

Csaknem nyolcezer Maros megyei diák kap majd új eszközöket. A gyermekek közül csaknem háromezren tanulnak abban a több mint 20 vidéki iskolában, amelyek partnerek a programban. „Az iskolák informatikai felszereléseket vásárolnak mind a diákok, mind a tanárok, mind az osztálytermek számára” – tájékoztatta a Maszolt Ancuța Pașcan Maros megyei tanfelügyelő, projektvezető.

Kérdésünkre válaszolva kifejtette, 43 iskola részesül majd ezekben a támogatásokban, mindegyik partnerségi egyezményt kötött a Maros Megyei Tanfelügyelőséggel. Mint részletezte, megyeszerte 1000 pedagógus laptopot, valamint 8090 diák táblagépet kap. Ezen kívül minden olyan iskolának, amelyik a programba jelentkezett, interaktív táblákat küldenek. Megyeszerte 281 ilyen eszközt szerelnek be az osztálytermekbe, ugyanakkor minden tantermet, ahol szükség van rá, további felszerelésekkel látnak el.Illusztráció | Fotó: AdobeStock

A projektvezető közölte, 661 videoprojektort is felszerelnek az érintett iskolákban, ugyanakkor 380 grafikus táblagéppel látják el azokat a tanárokat, akik igényelték ezeket az eszközöket. Az iskolákban 50 helyen bekötik a vezeték nélküli internetet is. A vidéki településekre azért juttatják el a szükséges eszközöket, mert ezen iskoláknak, diákoknak, pedagógusoknak talán még nagyobb szükségük van ezekre az informatikai eszközökre – húzta alá Ancuța Pașcan projekt koordinátor.

A projekt kivitelezése a fejlesztési minisztériummal való szerződés megkötése után valósulhat meg, az elnyert projekt összértéke meghaladja a 19 millió lejt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?