FRISSÍTVE – Tizenegyen sérültek meg vasárnap a nagykárolyi robbanásban

Egyelőre tisztázatlan körülmények között – ám valószínűsíthetően a gázvezetékek meghibásodását követően – a levegőbe repült egy nagykárolyi tömbház negyedik emelete. FRISSÍTÉS1: Több szomszédos lakás és a közelben parkoló járművek is megrongálódtak. FRISSÍTÉS2: Többen kórházba kerültek. (A képre kattintva galéria nyílik. Fotók: Faff Tamás.)

A robbanás vasárnap reggel 7.30 körül történt, amelynek következtében lángok csaptak fel az épületben. Rövid időn belül a helyszínre érkezett több tűzoltóautó és SMURD rohammentő. A tömbház Nagykároly forgalmas részén, mai nevén az Avram Iancu téren található.

Az első információk szerint a robbanásban 11 személy sérült meg, közülük négy személy állapota kritikus. 

FRISSÍTÉS1: Egyre több jel utal arra, hogy gázszivárgás okozta a robbanást, ami nemcsak a negyedik emelten található lakásokban okozott kárt, hanem az első, második és harmadik emeleten is sérültek a lakások. Több, a környéken található lakás ablakát is betörte a robbanás lökéshulláma. Az utcát beterítő törmelékek több személygépkocsit is megrongáltak.

FRISSÍTÉS2: Egy nő testfelületének 80 százaléka megégett, őt a SMURD mentőhelikoptere a nagyváradi megyei sürgősségi kórházba szállította. Három sérültet a szatmárnémeti sürgősségen kezelnek, további két áldozatot pedig kórházban.

A nagykárolyi polgármester a Facebook-oldalán közölte, hogy gondoskodnak a károsultak elszállásolásáról. „Ez volt az utóbbi évek egyik legnagyobb szerencsétlensége Nagykárolyban” – írta Kovács Jenő. A polgármester röviddel a gázrobbanás után helyszíni terepszemlét tartott az érintett tömbháznál.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg