FRISSÍTVE – Improvizált gázvezeték okozhatta a szatmárnémeti robbanást

FRISSÍTVE: Két személy súlyosan megsérült, 25 embert pedig kilakoltattak Szatmárnémetiben, miután gázrobbanás történt egy harmadik emeleti garzonlakásban. A szakértők szerint egy improvizált gázvezeték miatt következet be a tragédia.

Hatalmas robbanás rázta meg szerdán késő délután a szatmári megyeszékhely Cloşca sugárútjának egyik tömbházát – a detonáció az egyik harmadik emeleti garonlakásban történt, a légnyomás következtében azonban másik 19 lakás is károsodott (kitörtek az ablaküvegek, de volt, amelyiknek az ablaka tokostól kiesett), a szerte repülő nyílászáró-, üveg- és vakolatdarabok a tömbház előtti járdára s az ott parkoló autókra estek, de szerencsére senkiben nem okoztak kárt.

A robbanás következtében két személy súlyos állapotba került: a teste 25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett fiatal nőt speciális repülőgéppel a bukaresti, a nagyon súlyos állapotban lévő, teste 25 százalékán szintén megégett és roncsolódott légzőszerű férfit a rohammentő-szolgálat (SMURD) helikopterével a temesvári szakkórházba szállítják.

Két személy komoly pánikrohamot kapott. A lakónegyedben lévő tömbház környékét a csendőrség lezárta, a gázművek dolgozói az egész környéken beszüntették a gázszolgáltatást, a tömbházból pedig 25 lakót evakuáltak.

FRISSÍTÉS: A robbanás oka, úgy tűnik gázcső-tákolás volt, a nem szakember által, hanyagul végzett munkálat miatt nagy mennyiségű gáz szivárgott ki, amit egy cigaretta parazsa robbantott be. A tömbház statikai állapotának megvizsgálása érdekében nagyváradi szakértők segítségét kérték a katasztrófavédelmiek, és a lakók csak akkor térhetnek vissza otthonaikba, ha ez az akár több napig is tartó vizsgálat lezárul.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?