banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE - Meghalt a Maros megyei gázrobbanás egyik áldozata

A védelmi minisztérium C-27J Spartan repülőgépével vasárnap délután Brüsszelbe szállították egy gernyeszegi (Maros megye) gázrobbanás két áldozatát - közölte az egészségügyi minisztérium. FRISSÍTÉS: Az egyik áldozat meghalt a belgiumi kórházban.

A minisztérium szerint egy 69 éves nőről van szó, aki testfelületének 75 százalékán szenvedett égési sebeket, és egy 79 éves férfiről, aki testfelületének 55 százalékán égett meg. A két idős személy vasárnap reggel sérült meg, amikor gernyeszegi lakásukban felrobbant a kiszivárgott földgáz.

A hatalmas erejű robbanást a házaspár hálószobájában lévő kályha meghibásodása miatti gázszivárgás okozhatta, és nem követte tűz. A lakóépület 70 százalékban, a fedele 90 százalékban megrongálódott. A mentőket és a tűzoltókat a szomszédok riasztották.

FRISSÍTÉS: Sorina Pintea egészségügyi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján közölte: a 69 éves nő belehalt a sérüléseibe a brüsszeli kórházban. A tárcavezető bejelentette, hogy miniszteri rendelettel készül szabályozni az égési sérültek külföldre szállítását.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?