banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Temesváron tanuló magyar diákok jelentkezését várja a Bolyai János Szakkollégium

Temesváron tanuló magyar diákok jelentkezését várja a Bolyai János Szakkollégium. A felsőoktatási tehetségkutató és tehetséggondozó program a korszerű lakhatási körülmények mellett szakmai fejlődési lehetőséget kínál a diákoknak.

A Bolyai János Szakkollégium egy egyedülálló felsőoktatási tehetségkutató és tehetséggondozó program a bánsági szórványvidéken, amely a felvételt nyert diákok számára a temesvári bentlakás mellett magyar közösségi élményt, egyetemi tanulmányaik és jövőbeni szakmai előmenetelük során pedig hasznosítható tudást biztosít – írja közleményében a Bolyai János Szakkollégium.

Fotó: Bolyai János Szakkollégium

A 2019-ben alapított intézmény korszerű, saját fürdővel ellátott szobákkal, teljes konyhai és mosodai felszereléssel, konferenciateremmel, klubhelyiséggel és konditeremmel várja a hallgatókat. A 2022–2023-as tanévben Temesváron tanuló magyar diákok jelentkezését a szakkollégium augusztus 14-ig fogadja, a bentlakás 32 helyére történő felvételi az intézmény honlapján olvasható pontrendszeren alapul. A helyeket az érettségi, illetve egyetemi tanulmányi eredmények, az iskolán kívüli tevékenységek és egy személyes vagy online formában megvalósuló interjút követő kiértékelés alapján foglalhatják el a jelentkezők.

A szakkollégium hangsúlyt fektet a diákok szellemi fejlődésére, a bennlakók számára egész éves szakmai és készségfejlesztő, ismeretterjesztő képzés- és előadássorozatot biztosít. A szakkollégium arra törekszik, hogy elméleti és gyakorlati szinten egyaránt hasznosítható ismereteket nyújtó képzéseket kínáljon bentlakói számára.

A programelemek és a képzési formák alapvetően a bentlakók (illetve tágabb értelemben a temesvári egyetemeken tanuló magyar diákok) igényeire épülnek. Az évente megújuló programcsomag kialakításában a Bolyai János Szakkollégium arra törekszik, hogy a bentlakók és az itt tanuló diákok által látogatott tudományterületek sajátosságaihoz igazodjon, és kínálatában – a hallgatói pályaképet tekintve – a teljes egyetemi képzési ciklusra vonatkoztasson.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?