banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nagyváradi egyetemisták jelentkezését várja a Collegium Varadinum szakkollégium

A Collegium Varadinum szakkollégium az októbertől újra elinduló tehetséggondozó programjába és kollégiumi bentlakásába várja a nagyváradi egyetemistákat. A programba felvételt nyert hallgatók a 2022–2023-as tanévtől már egy modern, felújított, a mai kor kívánalmainak megfelelően felszerelt kollégiumi épületben lakhatnak és tanulhatnak.

A tavalyi elindított egyetemista program mintájára kívánja folytatni a Collegium Varadinum szakkollégium a tehetséges és ambiciózus fiatalok támogatását. A díjmentes, interdiszciplináris képzések keretén belül a hallgatóknak lehetőségük nyílik részt venni interaktív kurzusokon, elismert hazai és külföldi előadók által tartott előadásokon, mentorprogramon, különböző műhelymunkákon egyaránt. A tehetséggondozó programon keresztül a hallgatók gyarapíthatják tudásukat, de szakmai előmenetelükhöz is hozzájárul az egyetemista program. Mindezeken túlmenően lehetőségük nyílik olyan szabadidős tevékenységekben is részt venni, mint tanulmányutak és kirándulások.

Lakhatást is biztosítanak a kollégiumban

Októbertől a programba felvételiző diákoknak Nagyvárad központjában bentlakást is biztosítanak, amely 390 lejes havi áron vehető igénybe. A frissen felújított épület több mint 60 egyetemista számára biztosít lakhatást. A felvételt nyert szakkollégisták két-három ágyas, saját fürdőszobával ellátott szobákban lakhatnak. A kollégiumban tanulószoba, közösségi tér, konferenciaterem, konyha és az épülethez tartozó saját udvar várja a bentlakókat.

Fotó: Collegium Varadinum

Tőtős Áron, a szakkollégium elnöke elmondta: „az előttünk álló tanévben újragondolt egyetemista programmal és számos újítással várjuk az érdeklődőket. Új előadók, trénerek fognak előadásokat és képzéseket tartani, valamint lehetőség nyílik a mentorprogramunkba is bekapcsolódni. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a közös kirándulások, tanulmányutak és az egyéb csapatépítő tevékenységek megszervezésére, hiszen a szakmai fejlődés mellett szeretnénk, ha szakkollégistáink egy összetartó és támogató magyar közösséget alkotnának”.

A felvételi kétfordulós: az első fordulóban egy jelentkezési űrlapot kell kitölteni, amelyhez önéletrajzot, motivációs levelet szükséges csatolni. A második fordulóba továbbjutó hallgatók egyszemélyes (indokolt esetben online) interjún vesznek részt. A felvételi első fordulója július 18-tól augusztus 18-ig tart. A második fordulót augusztus 21-23. között szervezik, a végső eredményeket pedig augusztus 24-én teszik közzé.

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket a Collegium Varadinum weboldalán, a Facebookon és az Instagramon olvashatják el az érdeklődők, a felmerülő kérdéseket pedig a collegiumvaradinum@gmail.com e-mail címre küldhetik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?