banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Súlyos állapotban lévő koronavírusos várandós nőt mentettek meg az orvosok

Több szakértőből álló orvoscsapat együttműködésével mentették meg egy 33 éves, várandós nő életét, aki koronavírussal fertőződött meg, és tüdeje 70 százalékban károsodott. A nő nem volt beoltva a SARS-CoV-2 vírus ellen.

A gyulafehérvári sürgősségi kórház arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a kórház intenzív terápiás, járványügyi, sürgősségi, nőgyógyászati és neurológiai osztályának orvosai együttes erőfeszítéssel küzdöttek a várandós nő életéért, akinek a tüdeje súlyosan, 70 százalékban károsodott.

A nő utóbb nyilvános üzenetet fogalmazott meg, amelyben arra kéri az embereket, hogy tudatosítsák magukban a vírus veszélyességét, védekezzenek ellene, és „időben cselekedjenek, hogy ne menjenek át hasonló kínokon”.

A 33 éves nő szeptember elején észlelte magán a Covid-19 jellegzetes tüneteit, miután részt vett egy esküvőn. Otthon próbálta kezelni magát, konzultált a háziorvosával, de nem ment kórházba, abban a reményben, hogy otthon meggyógyul. Állapota azonban egyre romlott, így végül kihívta a mentőket és azonnal lélegeztetőgépre került. Nyilvános üzenetében később arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a házi kezelésre felírt gyógyszerek nem eredményesek, azonnal kórházba kell menni, „amíg nem túl késő”.

„Üzenem az embereknek, hogy eleven bizonyítéka vagyok annak, hogy a vírus létezik és nagyon veszélyes, védekezni kell ellene, mindent meg kell tenni, hogy ne kapjuk el, és ha mégis megtörténik, ne habozzunk kórházba menni. Én magam se hittem, hogy ez valaha megtörténhet velem” – nyilatkozta a páciens.

A nő terhessége 27. hetében jár, jelenleg intenzív terápiás osztályon ápolják, koronavírus-tesztje már negatív.

(Címlapkép: MTI)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?