banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Módosítanák az iskolákra vonatkozó rendeletet, miután egyre több nagyváros éri el a 6 ezrelékes fertőzési rátát

A hatóságok mérlegelik, hogy 6 ezrelékes fertőzési rátánál még ne zárjanak be a tanintézmények – közölte Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

Mint ismert, az egészségügyi és a tanügyi tárca közös rendelete előírja: azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta átlépi a 6 ezreléket, az iskolák online tanrendre térnek át, csak az óvodák és bölcsődék maradnak nyitva. Viszont amikor a döntéshozók erről határoztak, még nagyon távolinak tűnt ez a küszöbérték.

Szerdára azonban Bukarestben 6,33 ezrelékre ugrott az incidencia, de például Kolozsváron is 6,03 ezreléket jegyeztek szerdán, Temesváron meg már 8 ezrelék fölötti az elmúlt 14 napra jegyzett fertőzésszám.

Ezekben a nagyvárosokban, és minden más településen, ahol a fertőzési ráta 6 ezreléknél magasabb, a jelenlegi szabályok szerint pénteken online oktatást rendelnek el a következő hétre.

Arról, hogy mely küszöbértéknél milyen korlátozások lépnek érvénybe, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Az oktatási miniszter tájékoztatása szerint még a szerdai nap folyamán tárgyalnak az illetékesekkel, egészségügyi szakemberekkel a tárcaközi rendelet módosításáról annak érdekében, hogy ennél a határértéknél még ne zárjanak be a tanintézmények, hanem folytatódjon a szemtől szemben történő nevelés-oktatás, ugyanúgy, mint az óvodák és bölcsődék esetében.

Az ügyben várhatóan péntekig születik végleges döntés.

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?