banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

 Hétfőig több mint három és fél millió digitális Covid-igazolványt bocsátottak ki

Fotó: Agerpres/EPAHétfő 10 óráig 3 603 264 uniós digitális COVID-igazolványt bocsátottak ki Romániában, nagy többségüket (94 százalékukat) beoltott személyeknek - közölte kedden Andrei Baciu.

Sajtótájékoztatóján az egészségügyi államtitkár elmondta, az elmúlt héten 650 ezren töltötték le a védettségi igazolványt, jelentősen többen, mint előző héten. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a dokumentumon szerepel ugyan a harmadik adag oltás is, de nincs szükség a harmadik dózis beadására ahhoz, hogy az igazolványt érvényesnek tekintsék a hatóságok.

Andrei Baciu közölte azt is, hogy jelenleg 28 vállalatnál van folyamatban az alkalmazottak beoltása.

33 százalékos az országos beoltottság

Országos szinten körülbelül 33 százalékos, Bukarestben 51,13 százalékos az oltásra jogosult lakosság átoltottsága - közölte keddi sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă. A lakosság immunizálásának koordinálásával megbízott katonaorvos azt mondta: egy kivételével minden megyében 20 százalék fölötti az átoltottsági ráta. Jelenleg 635 oltóközpont és 914 oltópont aktív, a harmadik dózissal történő immunizálás megkezdésével ugyanis több inaktív oltópontot is újranyitottak.

Szeptember 27-éig több mint 422 500 személyt a háziorvosi rendelőkben oltottak be, nagy részüket vidéken.

A mobil oltóegységek és az iskolák közelében lévő oltóközpontok több mint 400 tanulót immunizáltak eddig - részletezte az oltásparancsnok.

Kapcsolódók

Kimaradt?