Sepsiszentgyörgyön fogadják a zarándokvonatot

Sepsiszentgyörgyre érkezik pénteken a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz, amely a pünkösdi búcsúba tart a zarándokokkal. A helyi elöljáróság a szerelvény és a vele utazó vendégek köszöntésére készül.

Mint megírtuk, a Budapestről Csíksomlyóra tartó zarándokvonatok a Nagyvárad és Kolozsvár közötti vasútfelújítás miatt idén kerülőúton közelítik meg Csíkszeredát, így nem gördülnek be a már említett két nagyváros mellett Marosvásárhelyre sem. Ellenben a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz megáll Sepsiszentgyörgyön, ahol ünnepi fogadásra készül a helyi vezetőség.

Fotó forrása: Antal Árpád Facebook-oldala

A zarándokvonat menetrend szerint 19.59-kor körül be Szentgyörgyre, ahol mintegy 20 percet áll majd. A 16 vagonból álló szerelvényt a Tamási Áronnal díszített mozdony húzza majd. A Csíksomlyó Expressz egyébként a magyarországi Szombathelyről indul, s Budapesten csatlakozik majd a Székelt Gyorshoz.

A zarándokok ünnepélyes fogadásán Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök mond majd beszédet, és felhangzanak az István, a irály rockopera ismert dallamai is. A vendéglátók pogácsával és körtős kaláccsal kínálják majd a zarándokokat. A szervezők arra kérik a helybélieket, hogy minél nagyobb számban menjenek ki köszönteni a Magyarországról érkező zarándokokat.

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?