banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nagyszabású hadgyakorlat Sepsiszentgyörgyön tankokkal, repülőkkel és helikopterekkel

Újabb hadgyakorlat zajlik ezen a héten Sepsiszentgyörgyön. Hétfőtől péntekig a szárazföldi erők katonái páncélozott járművekkel tartanak taktikai terepgyakorlatot Sepsiszentgyörgyön, tájékoztatott Hopulele Ciprian a helybéli hegyivadász alakulat szóvivője.

Az eheti hadgyakorlat célja a katonák kiképzése olyan akciókra, amelyek a repülőgépekből való kiszállást és a helikopterekbe való beszállást foglalják magukban. Ezen a héten katonai repülőgépek és helikopterek fognak repülni Sepsiszentgyörgy felett. A hadgyakorlat során a katonák vaktöltényeket használnak, szögezte le a szóvivő.Illusztrációk: Ionel Dănăilă Facebook oldalaHétfőtől péntekig arra kell számítani, hogy a hadsereg páncélozott járműveiből álló konvojok haladnak át Kovászna és Hargita, illetve Vrancea és Bákó megyéken, közölte a sepsiszentgyörgyi hegyivadász alakulat szóvivője.

Rendszeres hadgyakorlatok helyszíne lett Sepsiszentgyörgy

A háromszéki megyeszékhelyen tavaly óta egyik katonai gyakorlat a másikat éri, majd minden héten fegyverropogástól hangos a város, hiszen rendszerint itt készülnek fel az ország szárazföldi vagy légi erői, illetve a NATO-csapatok.Sepsiszentgyörgyön olyan körülmények között szervezik a lőgyakorlatokat, hogy a köztemető melletti katonai lőtérnek nincs működési engedélye. Néhány éve ugyanis egy hasonló lőgyakorlat során egy éles lövedék a szomszédos Árkosra tévedt, ahol egy kertészkedő férfi mellé csapódott be. A sepsiszentgyörgyi katonai lőtéren csak olyan hadgyakorlatot lehet szervezni, amelyen nem használnak éles lőszert.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?