Zöld jelzést kapott a sepsiszentgyörgyi fedett jégcsarnok építése

Nem csak futballstadionokról döntött kedden a kormány, hanem a Sepsiszentgyörgyre tervezett fedett jégcsarnok építésének elkezdésére is rábólintottak.

A fejlesztési minisztérium tájékoztatása alapján a műjégpályát mintegy 245 millió lejből kivitelezik és 2180 néző befogadására lesz alkalmas. Mint írták, elsősorban a jégkorongsport bázisaként számolnak vele, ugyanakkor az is emlékezetes, hogy amikor az építésére szánt kormányfinanszírozás jóváhagyását tavaly bejelentették, már számításba vették, hogy a Háromszéki Ágyúsok csapatának is az otthona lehet, a kézdivásárhelyi pálya mellett.

Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

Ahogyan tavaly Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere mondta, a létesítmény korcsolyázási, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd a lakosságnak, alkalmas lesz nemzetközi tornák befogadására és felkészülésre is.

Antal Áprád a Maszol megkeresésére kedden elmondta, hogy a csarnoképítésre vonatkozó döntés már meghozták, a mutatókat elfogadta a kormány, az Országos Befektetési Vállalat (CNI) pedig el is indította a közbeszerzési eljárást. „A megszorító intézkedésekkel leállították a kivitelezési szerződés aláírását. Ki kellett lobbizni. Hogy ez sikerült, egy újabb RMDSZ-siker, ez el kell mondani” – fogalmazott az elöljáró. Emlékeztett arra, hogy a projektet még az RMDSZ indította el, amikor kormányon volt, és most is el tudták érni, hogy kimozdítsák a holtpontról. Ezért köszönetet mondott Kelemen Hunornak, a szövetség országos elnökének, mert bevallása szerint egyedül nem tudta volna kiharcolni.

Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

„Ez egy fontos beruházás, hiszen nem csak egy jégcsarnok épül, ami a hokit és más jeges sportokat kiszolgálja, hanem egy sportegészségügyi centrum is megvalósul, ahol a sportolók különböző sportbalesetek után fel tudnak épülni” – hangsúlyozta.

Ahogyan korábban a Maszolon már írtuk, a jégcsarnokot a Sepsi Aréna mellett tervezik felépíteni, a létesítményben pedig orvosi rendelők, öltözők, médiaterem, büfé és edzőterem is lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?