banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ellenőrzéssel előznék meg a kényszer bontásokat Sepsiszentgyörgyön

A jó idő beköszöntével elkezdődtek az építkezések ám több esetben előfordul, hogy azok engedély nélkül történnek, hívta fel a figyelmet Hadnagy István. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője szerint nem a büntetések miatt ellenőriznek, hanem, hogy elkerüljék azt az építkező számára is kellemetlen helyzetet, hogy az épületet le kelljen bontani.

Az engedély nélküli építkezésekkel akkor van a legnagyobb baj, ha az épület mérete, elhelyezése vagy jellege nem felel meg az adott zónában érvényes szabályoknak vagy nem tartják be a biztonsági szabályokat, amelyek a környező épületektől betartandó távolságot, a gázvezeték és magasfeszültségi oszlopoktól számított távolságot vagy az örökségvédelmi övezetekre vonatkozó szabályokat. Ezekre létezik egy útmutató, amelyet a polgármesteri hivataltól lehet beszerezni, mondta Hadnagy István.

Illusztráció: Pixabay

Felhívja a figyelmet, hogy építkezési engedély hiányában 1000 lejtől kezdődnek a bírságok, ám az örökségvédelmi zónákban történő építkezés büntető eljárást is vonhat maga után. Sepsiszentgyörgyön arra is volt példa, hogy egy illegálisan elkezdett épületet bontani kellett. A helyi rendőrség az elmúlt évben 247 alkalommal tartott ellenőrzést sepsiszentgyörgyi építőtelepeken és 36 esetben büntettek és 83 esetben jogi úton kérték a munkálatok leállítását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?