banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Antal Árpád: Sepsiszentgyörgy legyen Kelet-Közép Európa legélhetőbb ötvenezres városa

Sepsiszentgyörgyön ötödik polgármesteri mandátumára készül Antal Árpád aki hétfőn több mint 6000 támogató aláírással iktatta jelöltségét és az RMDSZ tanácsosjelölt listáját. Ezt követően sajtótájékoztatón vázolta fel vízióját, amely szerint 2030-ig Sepsiszentgyörgy nem csak Romániában, hanem Kelet-Közép Európában a legélhetőbb ötvenezres lakosú város lesz, ahol biztonságban élhetnek az idősek és a családot alapító fiatalok.

Antal Árpád előbb az épülő sepsiszentgyörgyi terelőúton – a város legnagyobb értékű beruházásánál – majd a Sepsi Ipari Parkban felidézte, hogy 15 éve Sepsiszentgyörgyöt sokan poros kisvárosként látták, ma már a térségben mindenki elismeri, hogy irányt mutat, a régió legdinamikusabban fejlődő városa és közössége, egy eleven kulturális és közösségi központtá alakult. Sepsiszentgyörgy erőssége, hogy a kisváros békéjét a nagyvárosok szolgáltatásával együtt nyújtja.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Antal Árpád elmondta az a célja, hogy 2030-ra Sepsiszentgyörgy legalább egy középiskolája kerüljön be a legjobb hazai top tízbe, a városban működő két egyetemen több ezer diák tanuljon, minden sepsiszentgyörgyi újszülöttnek legyen helye a bölcsődékben, minden sepsiszentgyörgyi magyar diák sikeresen érettségizzen románból, az ipari parkban dolgozzon 1000-1500 ember, a városban legyen magasabb az átlagbér az országosnál, legyen az országban a legjobb idősgondozás, épüljön meg és működjön a duális oktatási campus, a jégcsarnok, a sportegyetem, az egykori dohánygyárban legyen Innovációs és Ifjúsági Élményközpont és tüntessék el a város olyan „rozsdafoltjait” mint a Bodok szálló és a tyúkfarm. 

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ tanácsosjelöltek közel fele nő

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi tanácsosjelölt listája egyedi abból a szempontból, hogy a nők aránya 45 százalék és ez igaz a bejutónak tekintett helyekre is, fogalmazta meg Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy újrázó polgármestere szerint az önkormányzati képviselőjelöltek listáján a város minden lakónegyedének és minden önkormányzati szempontból releváns szakmának is van képviselője. A jelöltlistán szerepel 4 Pro Urbe díjas, köztiszteletben álló személyiség és rajta van 5 jelenlegi és volt alpolgármester is. Emellett négy jelölt fiatal, 35 év alatti, közülük a legfiatalabb 23 éves, vázolta fel a jelöltlistát Antal Árpád.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Az RMDSZ hétfőn iktatott sepsiszentgyörgy városi tanácsosi listáját Antal Árpád vezeti, őt követik a jelenlegi alpolgármesterek Tóth-Birtan Csaba és Vargha Fruzsina. Következik Czimbalmos-Kozma Csaba a mandátum végén nyugdíjba vonuló városmenedzser majd Sztakics Éva-Judit és Tischler Ferenc korábbi alpolgármesterek. A sepsiszentgyörgyi tanácsosjelöltek listáján van sorrendben: Magyarósi Imola Piroska, Debreczeni László, Buslig Kincső, Zsigmond József, Kovács Kriszta, Ambrus Zsombor, Kiss Bartha Annamária, Lakatos László, Jancsó Éva, József Álmos-Zoltán, Cserey Zoltán-Mihály, Barta Szende, Jánó Mihály, Keresztes László, Barabás Andrea, Csutak Tamás, Máthé Haág Erika, Székely István, Könczei Helga-Helén, Szonda Szabolcs és Ferenczy Ágnes-Kamilla.

A sepsiszentgyörgyiek többsége szerint jó irányba tart a város

Antal Árpád a jelöltségek beiktatását követően kifejtette: tudatában van annak, hogy az emberek nem szeretik a politikát ám szeretik az eredményeket és a sikereket. Hozzátette: attól, hogy az emberek nem szeretik a politikát, a politika foglalkozik az emberekkel, politika nélkül ugyanis nem lehet döntéseket hozni. Sepsiszentgyörgy esetében az emberek adójából csak működtetni tudnák a várost, fejleszteni viszont eddig is és ezután is az RMDSZ lobbijából származó projektekből tudnak, egyetlen más politikai szervezet sem tett semmit a város fejlődéséért.

Fotó: Kovács Zsolt

„Tudjuk, hogy Sepsiszentgyörgyön sincs kolbászból a kerítés. Sok döntést hoztunk az elmúlt másfél évtizedben és nem vagyunk hibátlanok, akad köztük rossz döntés is amivel nem mindenki értett egyet”, állapította meg Antal Árpád. Hozzátette: felmérések szerint 15 évvel ezelőtt a sepsiszentgyörgyiek 70 százaléka még úgy vélekedett, hogy rossz irányba halad a város, most viszont már a lakosság több mint 70 százaléka szerint jó az irány. Azért dolgoznak, hogy a következő években a sepsiszentgyörgyiek 80-90 százaléka érezze azt, hogy jó az irány, mondta Antal Árpád.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?