Újabb kihívója akadt Antal Árpádnak: Erőss Bulcsút indítja polgármesterjelöltnek az MPE

Az egy éve alakult Magyar Polgári Erő (MPE) Háromszék négy városában indít polgármesterjelöltet és állít tanácsosjelölt-listákat. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri tisztségért Erős Bulcsút, az MPE helyi elnökét indítja a legújabb erdélyi magyar párt, jelentette be Kulcsár-Terza József, a szervezet országos megbízott elnöke.

„A Magyar Polgári Erő olyan csapat, amely tenni akar az erdélyi magyarságért és székelységért. Nem azért jöttünk létre, hogy megosszuk a magyar közösséget és bebizonyítottuk, hogy nem célunk különutas politikát folytatni”, szögezte le szerdai jelöltbemutató sajtótájékoztatóján Kulcsár-Terza József.

Az MPE országos elnöke hozzátette: a június 9-ei választásokon azokat szeretnék megszólítani, akik nem mennének el szavazni, mert nem akarnak az RMDSZ-re voksolni. Az ugyanis szerinte elképzelhetetlen, hogy erdélyi magyar emberek román pártra szavazzanak, hiszen azok soha nem fognak magyar ügyet támogatni, fejtette ki Kulcsár-Terza József.

A szerző felvétele

„Sepsiszentgyörgyön ha magyar emberek indulnak a választásokon, akkor biztos, hogy a várost magyar ember fogja vezetni”, indokolta az önkormányzati választásokon való indulásukat Kulcsár-Terza, aki bejelentette, hogy a párt sepsiszentgyörgyi elnöke, Erőss Bulcsú lesz az MPE polgármesterjelöltje, aki mellett teljes tanácsosjelölt-listát indítanak. Céljuk, hogy legalább 5 helyi képviselői helyet megszerezzenek és a következő mandátumban megtörjék a monoton, vita nélküli tanácsüléseket, és a párbeszéd által hozzájáruljanak Sepsiszentgyörgy fejlődéséhez.

Erőss Bulcsú felidézte, hogy szülővárosában kezdte tanulmányait, a Székely Mikó Kollégiumban érettségizett, majd Magyarországon szerzett bölcsész és politikai kommunikáció diplomát. Rámutatott, hogy van önkormányzati tapasztalata, hiszen 14 évvel ezelőtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje volt a Veszprém vármegyei Pápa városban, ahol önkormányzati képviselőként tevékenykedett. A Maszol érdeklődésére elmondta: a Jobbikból akkor lépett ki, amikor a párt vezetése irányt váltott és „elhagyta a nemzeti oldalt”.

Erőss Bulcsú tíz éve költözött haza szülővárosába, Sepsiszentgyörgyre, és vállalt közéleti szerepet a tavaly alakult Magyar Polgári Erőben. Úgy értékeli, ő jelenthet valós alternatívát Antal Árpáddal szemben és indulásával megteremti a választás lehetőségét.

Az MPE polgármester jelöltje szerint jelenleg két Sepsiszentgyörgy létezik, az egyik a szép belvárosi, amely az idelátogatóknak szól, a másik pedig a külvárosi, ahol a lakók jelentős része körön kívülinek érzi magát. Megválasztása esetén ezt a kettősséget szeretné megszüntetni Sepsiszentgyörgyön, fogalmazta meg Erőss Bulcsú. 

A Maszol érdeklődésére elmondta, ő vezeti a Magyar Polgári Erő sepsiszentgyörgyi tanácsosi jelöltlistáját is, mögötte Nagy Gábor Levente, Kurtuly István és Miklós András szerepelnek.

Sepsiszentgyörgyön eddig négy párt jelentette be, hogy polgármester jelöltet indít. Az RMDSZ Antal Árpád polgármestert jelöli egy újabb mandátumra, a Magyar Polgári Erő (MPE) polgármester jelöltje Erőss Bulcsú, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Kolcza Istvánt indítja, míg a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) Dulányi Balogh Szilárdot jelölte a polgármesteri tisztségre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?