Decemberben várható döntés a részegen halálos balesetet okozó rendőr ügyében

Várhatóan decemberben hoznak ítéletet a részegen halálos balesetet okozó háromszéki rendőr ügyében. A Brassói Ítélőtábla hétfőn tárgyalta annak a rendőrnek az ügyét, aki 2021-ben részegen halálos balesetet okozott Sepsiszentgyörgy határában, és akire alapfokon négy évnyi felfüggesztett büntetést szabott ki a törvényszék.

A fellebbezést tárgyaló brassói táblabíróság hétfőn meghallgatta a balesetet okozó rendőr és a 28 éves korában elhunyt Lorenzovici Lehel családjának ügyvédjeit, majd december 21-re halasztotta a jogerős ítélet kihirdetését. A hétfői tárgyaláson az Igazságot Lehelnek Facebook-csoport és a Vétlen Áldozatok Egyesülete felhívására néhány sepsiszentgyörgyi is részt vett.

Mint ismert ők korábban szolidaritási megmozdulást is szerveztek, illetve egy petíciót is megfogalmaztak, amelyben a lehető legszigorúbb büntetést követelik arra a rendőrre, aki 2021 decemberében részegen halálos balesetet okozott. A petíciót mintegy 1800-an írtak alá online.

Mint arról beszámoltunk, háromszéki közvéleményt felháborította a halálos baleset ügyében hozott alapfokú ítélet, amely 4 évnyi, hatósági felügyelet alatt töltendő, felfüggesztett büntetést szabott ki a részegen, halálos balesetet okozó rendőrre, aki – mint kiderült – jelenleg is a háromszéki rendőrségnél dolgozik. A petíciót indítók jelzik, hogy az alapfokon kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést indokolatlanul enyhének találják, ezért azt kérik a fellebbviteli bíróságtól, hogy a törvény által előírt maximális, letöltendő börtönbüntetést szabja ki az elkövetőre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?