„Hullarészeg” volt a halálos közlekedési balesetben érintett rendőr

Az ügyészség megkapta a halálos közlekedési balesetet túlélő 40 éves háromszéki rendőr vérvizsgálatának eredményét, amely nagyon magas alkoholos befolyásoltságot mutatott, így bűncselekménynek minősül.

A kép illusztráció | Fotó: a Román Rendőrség Facebook-oldalaA baleset után hozzávetőleg egy órával vett vérmintában 1,89 ezrelékes alkoholtartalom volt, míg egy újabb óra elteltével vett második vérmintában 1,5 ezrelék alkoholtartalmat mutattak ki – számolt be a sajtónak Ionel Pădurariu.

Az ügyészség szóvivője szerint a balesetet túlélő rendőrt továbbra is a kórházban ápolják, ezért a nyomozók még nem hallgatták ki. A sepsiszentgyörgyi ügyészség „in rem” vizsgálatot indított emberölés súlyos testi sértés és ittas vezetés gyanújával. Ez az eljárás azt jelenti, hogy még nincs gyanúsított, de Ionel Pădurariu szerint akkor tudnak részleteket közölni a balesetről, miután kihallgatták a rendőrt, meggyanúsítják, és ismertetik vele a jogait és kötelezettségeit. 

Mint arról beszámoltunk, december 2-án, két autó ütközött Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál. A balesetben elhunyt az egyik autó 28 éves sofőrje és súlyosan megsérült a másik autó 40 éves vezetője, akiről később kiderült, hogy a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, aki akkor épp nem volt szolgálatban.

Kapcsolódók

Kimaradt?