Román királyi család: nagy szomorúsággal értesültünk II. Erzsébet haláláról

A román királyi család csütörtökön „mély fájdalmát” fejezte ki II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodójának halálhíre miatt.

„Őfelsége Margit román királyi hercegnő és Ő királyi felsége, a hercegi hitves, valamint az egész királyi család nagy szomorúsággal értesült Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának Őfelsége, II. Erzsébet királynője haláláról” – írja közleményében a román korona őrének sajtóirodája.

II. Erzsébet királynő és I. Mihály román király Viktória királynő leszármazottai voltak, és „egész életükben szeretettel, csodálattal és barátsággal viseltettek egymás iránt” – olvasható a közleményben. Mint írják, Erzsébet királynő mindig jelen volt a román királyi család életében, szoros kapcsolatot ápoltak. „Mihály király és az edinburghi herceg halála után II. Erzsébet királynő erkölcsi, szellemi, érzelmi és intézményi támasz volt Margit hercegnő számára” – nyomatékosítják.

II. Erzsébet királynő csütörtökön hunyt el, életének 97. évében. A világ leghíresebb uralkodóját a skóciai Balmoral kastélyában érte a halál, családja körében. Mellette volt elsőszülött fia, Károly herceg is, aki édesanyja halálával automatikusan a helyére lép, és III. Károly néven uralkodik.

A Buckingham-palota zászlóját félárbocra eresztették, amikor a királynő halálhírét bejelentették, a palota előtt több százan gyűltek össze – közölte az AFP.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?