Összecsapott az éjszaka két roma klán Temesvár központjában (VIDEÓ)

Szinte tömegverekedés történt kedden késő este Temesvár központjában két roma klán között. A térfigyelő kamerák tanúsága szerint egy vendéglátóhely teraszán többen székeket ragadtak magukhoz, és az „ellenfélhez” vágták azokat, de kézzel is ütlegelték, illetve rúgták egymást – számolt be az esetről a Pressalert román nyelvű hírportál.

Az összetűzésben nem érintett többi vendég gyorsan fedezékbe vonult, köztük két nő is, akik megrémülve rohantak el babakocsiban ülő gyermekeikkel.

A helyszínre elsőként a helyi rendőrség egysége sietett ki, akik a környéken járőröztek, majd a belügyi rendfenntartók is megérkeztek. Az első információk szerint az összetűzés egy régebbi, még Belgiumban kialakult konfliktus miatt történt. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a két klán facebookos élő videókban szapulta egymást.

A rendőrség eljárást kezdeményezett rendbontás és csendháborítás gyanújával. Egyelőre három férfit azonosítottak, akik részt vettek a ribillióban.

„Székek repültek, üvegek, poharak törtek össze, hangos kiáltások, ütlegelések hallatszottak az összesen mintegy 60 tagot számláló két család között. El kellett rohannunk a gyermekemmel a teraszról, nehogy eltaláljon egy szék. Ez lenne Európa kulturális fővárosa? Ez az én Temesvárom? Vajon a rendőrség éppen meccset nézett? Mert pontosan a megfelelő pillanatban jöttek, amikor már üres volt helyszín” – panaszkodott egy szemtanú a legnagyobb közösségi oldalon.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?