Lassan zöldülnek ki a háromszéki tanintézmények

Ezen a héten az eddigiekhez képest már több iskolában és óvodában zajlik jelenléti oktatás, mivel nőtt a személyzet átoltottsága.

 A Kovászna megyei tanfelügyelőség múlt héten még az ugyanazon intézményhez tartozó iskolákat, óvodákat egységesen kezelték, ezen a héten már változott a módszertan és lehetőség van minden oktatási egységben külön számítani a beoltottak arányát. Ez szerint Háromszéken a 297 iskolából és óvodából 83-ban haladja meg az alkalmazottak átoltottsága a 60 százalékot mivel, az elmúlt héten többen igényelték a vakcinát.

Mindennek ellenére a 32 ezer háromszéki diákból 14 ezer mehetett vissza az iskolába, óvodába és több mint 18 ezren ezen a héten is kénytelenek otthonról online tanulni. Kiss Imre főtanfelügyelő szerint a tanintézmények beoltottsági aránya napról napra változik, vannak iskolák, óvodák, ahol csak egy-két alkalmazotton múlik, hogy elérik-e a 60 százalékos átoltottságot. A tanfelügyelőség honlapján az közölték, hogy melyik tanintézet milyen besorolásban van.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Az erre a hétre érvényes listán szerepel 12 olyan oktatási egység (iskola vagy óvoda) ahol az alkalmazottak átoltottsága elérte a 100 százalékot, ezzel szemben 34 Kovászna megyei oktatási egységben 0 százalék az alkalmazottak átoltottsági aránya, azaz senki nem igényelte a vakcinát. Kiss Imre főtanfelügyelő szerint mindkét esetben olyan iskolákról, óvodákról van szó, ahol alacsony az alkalmazottak száma, például ha egy kis vidéki óvodában egy óvónő és egy takarítónő dolgozik, és mindketten be vannak oltva, az intézmény alkalmazottainak átoltottsága 100 százalék és a diákok visszatérhettek a tanterembe, ám ha a két alkalmazott közül senki sincs beoltva, akkor az oktatási egység személyzetének átoltottsága 0 százalék és a gyerekek kénytelenek online tanulni.    

Ezekben a tanintézetekben zajlik jelenléti oktatás

Sepsiszentgyörgyön a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, a Székely Mikó Kollégiumban, a Mikes Kelemen Líceumban, a Református Kollégiumban, a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, a Puskás Tivadar Szakközépiskolához tartozó egészségügyi posztlíceumban, a Constantin Brăncuși Szakközépiskolában, az Ady Endre és Nicolae Colan Általános Iskolában, a Speciális Iskolában hagyományosan zajlik az oktatás. Ahogy a szotyori és szépmezői óvodában, a Hófehérke és Csipike Napközi Otthonban, a Néri Szent Fülöp óvodában, a Tanulók Palotájában, a Kovászna Megyei Kiválósági Központban és a sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubban is jelenléti oktatás van. Kézdivásárhelyen ezen a héten a Manócska óvodába, a Református Kollégiumba, a Benedek Elek és 2-es számú óvodába térhettek vissza a diákok, míg Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban és Baróton a Cimbora óvodához tartozó 1-es számú óvodában zajlik jelenléti oktatás.

A vidéki tanintézmények közül a zágonbárkányi iskola minden egysége, a rétyi iskola, a kézdiszentléleki óvoda, a szentkatolnai óvoda, a nagyborosnyói óvoda, a lécfalvi óvoda, a bardoci óvoda és iskola, a fülei és olaszteleki, székelyszáldobosi óvoda, az olaszteleki iskola, a teleki és pákéi iskolák, a bölöni iskola, a berecki óvoda és iskola, a bácsteleki óvoda és iskola, a kökösi óvoda és iskola, a zaláni elemi iskola, a kommandói iskola és óvoda, a kálnoki óvoda és iskola, a kézdialmási iskola, a szárazajtai óvoda, a középajtai óvoda, bodzafordulói általános iskola és óvoda, a sepsibükszádi óvoda, a papolci óvoda, az esztelneki óvoda, a szitabodzai iskola, az árpataki iskola és óvoda, az erősdi óvoda, a hetei elemi, a szentivánlaborfalvi elemi, a nyujtódi iskola, a csernátoni iskola és óvoda, a nyárasi elemi és a tamásfalvi iskola fogadja a diákokat. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?