Továbbra is a tanintézetek alkalmazottainak beoltási arányától függ a jelenléti oktatás

Elutasította az egészségügyi minisztérium a tanügyminisztériumnak azt a javaslatát, hogy azokon a településeken, amelyeken három ezrelék alá esett az előző két hét koronavírus-fertőzési aránya, megnyissák a tanintézetek kapuit, függetlenül attól, hogy az intézmény alkalmazottainak hány százaléka kapta meg a vírus elleni oltást.

Illusztráció | Fotó: Kulcsár MáriaEzt Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter közölte az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) csütörtök esti ülése után. Mint ismeretes, jelenleg az a szabály, hogy azokban az iskolákban/óvodákban, amelyekben a pedagógusok és a kiegészítő személyzet legalább 60 százalék be van oltva, a gyerekek bemehetnek az órákra, ahol ez az arány nem éri el a küszöbértéket, ott online oktatásra térnek át.

Cîmpeanu azt szerette volna, hogy ahol csökkenőben van a járvány, ott minden tanintézetben fizikai jelenléttel folytatódjon a tanítás, de Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lenne, a napi új fertőzések számának csökkenése még nem jelenti azt, hogy enyhült volna a járványhelyzet.

Kapcsolódók

Kimaradt?