Cîțu: csak az iskolai vezetőség döntése alapján függesztenék fel a jelenléti oktatást

Az egyes településeken mért koronavírus-fertőzési rátától függetlenül nyitva maradnának az iskolák országszerte, az online tanrendre történő áttérésről a tanintézmények vezetése dönthet az iskolában kimutatott új fertőzéses esetek számának függvényében – jelentette be csütörtöki sajtónyilatkozatában Florin Cîțu miniszterelnök.

Hangsúlyozta: az iskolákban ezután az lesz a döntő, hogy hány diák vagy alkalmazott fertőződött meg a koronavírussal, és ameddig csak lehetséges, nyitva tartanak és személyes jelenléttel folytatódik az oktatás.

A kormányfő azt is kifejtette, hogy a diákok tesztelésére vonatkozó előírásokat az egészségügyi és az oktatási minisztérium közös rendeletben fekteti le a közeljövőben. Annyit már elárult, hogy a tervek szerint a diákokat hetente kétszer tesztelnék.  

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) csütörtökön este ült össze, hogy többek között arról döntsön, hogy az oktatási intézmények esetében ne kössék az online tanrendre való áttérést a településeken mért hat ezrelékes fertőzési rátához.

Mint ismert, Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerdán jelentette be, hogy a kormány járványügyi szakértői testületének javaslata szerint az iskolák nyitva maradhatnának a hat ezrelékes fertőzési ráta túllépése esetén is, és csak akkor függesztenék fel a jelenléti oktatást, ha egy osztályban vagy iskolában kimutatják a fertőzést.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg