Nyolc Hargita megyei iskola egy-egy osztálya tért át online tanrendre

Egyre több Hargita megyei iskola egy-egy osztályában térnek át online oktatásra, miután rendre újabb és újabb koronavírusos eseteket fedeznek fel mind a diákok, mind a tanárok körében.

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal keddi közlése értelmében újabb 19 diáknál és négy pedagógusnál mutatták ki a fertőzést, így öt általános iskola, és három középiskola egy-egy osztálya tért át online tanrendre, ez összesen 199 tanulót érint. Ugyanakkor egy óvodás gyermeknél is kimutatták a fertőzést, így az ő csoportjának sem kell bejárnia az intézménybe.

A kormánymegbízotti hivatal közlése értelmében az érintettek által használt közös helyiségeket fertőtlenítették, és a fertőzött személyeket otthoni megfigyelés alatt tartják. Nyolc nap múlva újra tesztelik majd őket. Ha negatív lesz az eredmény, az osztály visszatérhet a tanintézményekbe.

A keddi adatok szerint Hargita megyében is nő a fertőzések száma, a 67 közigazgatási egységből mindössze 18 helyszínről nem érkezett még jelentés betegekről. Az elmúlt napon megyei szinten 29 új fertőzéses esetet jegyeztek, a fertőzési ráta 0,66 ezrelék.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?