banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jelentősen nőtt a részben online oktatásra kényszerülő iskolák száma Hargita megyében

Hargita megye 22 településén kezdődik sárga forgatókönyv szerint, azaz részben online a következő oktatási hét – adta közre az megyei vészhelyzeti bizottság döntését a prefektusi hivatal.

A határozat értelmében a megye 423 oktatási intézménye közül 239-ben továbbra is a diákok és tanárok személyes jelenlétével folytatódik az oktatás. 174 iskolában az elemisek és a végzősök kivételével minden diák online rendszerben tanul majd. Az érintett települések Tusnádfürdő, Borszék, Csíkkarcfalva, Csíkszentgyörgy, Korond, Felsőboldogfalva, Szépvíz, Galócás, Farkaslaka, Csíkmadaras, Homoródalmás, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyimesközéplok, Nagygalambfalva, Parajd, Románandrásfalva, Salamás, Várhegy, Maroshévíz, Tölgyes és Varság.

Az elmúlt héthez viszonyítva egyébként jelentősen nőtt a sárga besorolás alá kényszerülő iskolák száma, akkor még csak 153, míg azt megelőzően 105 intézmény diákjai tanultak részben online rendszerben.

A vészhelyzeti bizottsági döntése értelmében két község – Oklánd és Csíkszentkirály – kilenc iskolájában piros forgatókönyvet alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy csak az elemis és a végzős osztályoknak a fele lehet jelen a tanteremben, a többiek online kapcsolódnak be az órába.  

Hargita megyében az elmúlt 24 órában 30 új koronavírusos fertőzést jegyeztek, míg 20 személyt gyógyultnak nyilvánítottak. A napi fertőzési arány – az elmúlt két hét adatait összesítve – 1,08 ezrelék.

(Címlapkép: Kulcsár Mária)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?