banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Két diáknál és öt tanárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést Hargita megyében

Két diák, öt pedagógus és egy tanügyi kisegítő munkát végző személy esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést Hargita megyében, amióta megkezdődött az oktatás a diákok személyes részvételével. Az esetek miatt meghozzák a szükséges óvintézkedéseket – közölte a Hargita megyei helyettes főtanfelügyelő.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó Cristinel Glodeanu elmondta, hogy a fertőzés megjelenése miatt felfüggesztették az oktatást egy csík-térségi iskolában, miután az egyik pedagógusnak pozitív lett a teszteredménye. Vele együtt karanténba került 33 diák, hat tanár és egy tanársegéd, valamint egy másik tanügyi, nem oktatással foglalkozó alkalmazott.

A helyettes főtanfelügyelő részletezte, hogy a fertőzés nem eredhet az iskolából, mivel csak néhány napja kezdődött meg az oktatás, és a tanintézményekben minden járványügyi óvintézkedést betartanak.

Hozzátette: nem rég videokonferenciát tartottak az iskolaigazgatókkal, valamint a megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársaival. Megállapodtak abban, hogy próbálják visszafogni az új esetek megjelenését, azonban nem lehet megakadályozni, hogy a diákok és a tanárok megforduljanak máshol is az iskolán kívül.

„Törekszünk arra, hogy az iskola biztonságos hely legyen, kértük az egészségügyi és az oktatási minisztérium közös rendeletében foglaltak betartását attól a pillanattól kezdve, hogy a diákok belépnek a tanintézménybe, addig, amíg elhagyják azt. Ennek része a diákok felügyelete a tanórák közötti szünetekben” – fejtette ki a helyettes intézményvezető.

Cristinel Glodeanu azt is elmondta, hogy egészségi okok miatt, a koronavírus-fertőzéstől tartva Hargita megyében további 52 diák és kilenc pedagógus online vesz részt az oktatásban.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?