Hétfőtől zöld forgatókönyvvel folytatódik az oktatás Csíkszeredában

Teljes létszámmal folytatódhat Csíkszeredában az oktatás, mivel az utóbbi 14 napban az új fertőzésszámok aránya egy ezrelékre csökkent a megyeszékhelyen, így hétfőtől 1-es (zöld) forgatókönyv szerint folytatódhat az iskolai oktatás – közölte a polgármesteri hivatal.

A gyergyószentmiklósi diákok nincsenek ilyen szerencsés helyzetben, ott sárga forgatókönyv lép életbe. Az új forgatókönyvek alkalmazásáról a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság pénteki, 2021/6-os számú határozata döntött, és a február 15–21-es időszakra vonatkozik.  

Valamennyi óvodás, általános és középiskolás diák iskolába indulhat, amennyiben a folyamatban levő felújítások nem akadályozzák a jelenléti oktatást Csíkszeredában. Utóbbi fennállása esetén a városvezetés arra kéri a szülőket, hogy figyeljenek az iskola értesítésére – teszik hozzá.

Megye szinten egy olyan oktatási intézmény van, ahol piros forgatókönyvet alkalmaznak, ez a Venczel József Szakközépiskola éppen Csíkszeredában. Továbbá még mindig vannak olyan települések, ahol az egy ezrelékes fertőzési ráta túllépése miatt sárga forgatókönyv szerint csak az elemi, a nyolcadik és a tizenkettedik osztályosok járhatnak be az iskolákba.

Hargita megye 423 tanintézménye közül 381-ben teljes létszámmal tartják meg a tanórákat jövő héttől, 41 helyszínen sárga forgatókönyv szerint, tehát az elemisták és a ciklust végző diákok részvételével.

Sárga besorolású település lett tehát Gyergyószentmiklós. Felsőboldogfalván és a hozzá tartozó Farcád, Hodgya, Székelylengyelfalva, Bikafalva, Telekfalva és Patakfalva szintén ezt a forgatókönyvet alkalmazza. Egy ezreléknél magasabb a fertőzési ráta Galócáson is, így ezen a településen is csak az elemisták és az ötödikesek, valamint a nyolcadikosok mehetnek hétfőn iskolába. Ugyanez vár majd a csíkpálfalvi diákokra, illetve – a községhez tartozó – Csíkdelne és Csíkcsomortán iskoláira is. Sárga besorolású település továbbá Salamás és a hozzá tartozó Fundoja, Gyergyóhodos és Kerekfenyő.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?