A csíkszeredai iskolák hétfőtől áttérnek a részleges online oktatásra

A növekvő esetszámok miatt a koronavírus-fertőzési ráta meghaladta az egy ezreléket (1.07) Csíkszeredában, ezért hétfőtől kettes, azaz sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás a város iskoláiban – döntött a Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság.

Ennek megfelelően a következő héttől az óvodások, az elemi osztályosok, a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek továbbra is bejárnak a tanintézményekbe, míg a többiek áttérnek az online oktatásra.

A városháza felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy a kormány szerdai döntése értelmében már este 10 órától kijárási tilalom van. Továbbá a legújabb kormányzati intézkedések érintik Hargitafürdőt is, ahol a szálláshelyek csak 70 százalékos kapacitással működhetnek.

Amint korábban írtuk, Hargita megyében, Gyergyószentmiklóson jó hírt kaptak a diákok, ott hétfőtől zöld forgatókönyv szerint járhatnak iskolába.

Sárga forgatókönyv szerint folytatódik azonban az iskola Balánbányán, Bélborban, Székelykeresztúron, Galócáson, Csíkmindszenten, Farkaslakán, Székelyszentléleken, Bogárfalván, Firtosváralján, Nyikómalomfalván, Kecsetben, Székelypálfalván, Nagygalambfalván, Csíkrákoson, Göröcsfalván, Salamáson, Várhegyen, Gyergyóújfaluban, Tekerőpatakon, Kilyénfalván, Maroshévízen és Gyergyótölgyesen.

Piros forgatókönyv szerint, kizárólag online oktatnak a következő héten Oklándon, Homoródkarácsonyfalván és Homoródújfaluban.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?