banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Hargita megyében tizenkét osztály tért át újra az online oktatásra

Hargita megyében jelen pillanatban 252 diák kénytelen online oktatásban részt venni, mivel a körükben koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt időszakban – közölte a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség.

Az intézmény által kibocsátott adatok szerint tíz gyermek, tizenhat pedagógus és egy tanügyi, nem oktatással foglalkozó alkalmazottnál mutattak ki pozitív eredményt a koronavírustesztek, amióta február 8-án elkezdődött a második félév a diákok iskolai jelenlétével.

Jelenleg 12 osztály 252 diákja online rendszerben vesz részt az oktatásban a koronavírus terjedése miatt. Ugyanakkor a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola mind a 490 diákja otthonról tanul, mert az iskolaépületet éppen felújítják.

A Hargita megyei tanfelügyelőség azt is közölte, hogy ezen a héten 242 tanítót, tanárt és iskolai dolgozót immunizálnak. A tanfelügyelőség hétfőn tartott utoljára ülést a tanintézmények igazgatóinak részvételével, amelyen jelen volt dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője azzal a céllal, hogy az iskolákban zajló tesztelésről, valamint az oltásokról tájékoztassa őket.

Amint az intézmény közleményében megjegyzik, konstruktív párbeszéd folyt a felek között. Elhangzott: a cél, hogy kordában tartsák a megyei járványügyi helyzetet elsősorban az iskolákban, és örömmel veszik tudomásul, hogy nő az oltási hajlandóság a tanügyi alkalmazottak körében.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?