FRISSÍTVE - Megjelent a koronavírus egy Hargita megyei iskolában

FRISSÍTVE: A csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskolában koronavírusos fertőzéseket diagnosztizáltak, ezért részben felfüggesztik az oktatást a Hargita megyei tanintézményben – közölte csütörtökön az iskola a hivatalos Facebook-oldalán. FRISSÍTÉS: A tanintézmény igazgatója a Maszolnak pontosította: nem diákok, hanem egyetlen alkalmazott kapta el a fertőzést. 

A hagyományos oktatás felfüggesztése és online térbe való átköltöztetése az ötödik, hatodik és hetedik osztályosokat érinti. Nekik már csütörtökön sem kellett bemenniük az iskolába, és az elkövetkező 14 napban otthonról vesznek részt a tanórákon.

Az iskola pontosított, hogy ezek a diákok nem karanténba kerültek, csupán online oktatásban vesznek részt. A korlátozó intézkedés nem érinti az óvodai csoportokat, az elemi osztályosokat és a nyolcadikosokat sem. Az intézmény a bejegyzésben nem közölt részleteket arról, hogy diákok vagy tanárok a fertőzöttek.

Hivatalos intézkedés a járvány következtében Tisztelt szülők, kedves gyerekek! Sajnálattal közöljük, hogy iskolánkban...

Közzétette: Vitos Mózes Általános Iskola Csikszentkirály – 2020. szeptember 17., csütörtök

 

FRISSÍTÉS: A tanintézmény igazgatója a Maszolnak pontosította: nem diákok, hanem egyetlen alkalmazott kapta el a fertőzést.

Az illető személy tünetmentes, karanténba senki nem került. A hagyományos oktatás felfüggesztéséről a három osztályban mindössze elővigyázatosságból döntött a megyei vészhelyzeti bizottság, tudtuk meg. 

(Címoldalas illusztráció forrása: az Iskola Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?