Két Hargita megyei iskola egy-egy osztálya tér át online tanrendre

Hargita megye két iskolájában egy-egy osztály áttér az online tanrendre hétfőtől, miután mindkét közösségben koronavírus-fertőzést mutattak ki egy-egy diákon. A két érintett iskola a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatósággal folytatott egyeztetés után döntött az online oktatásra való áttérésről.

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal közölte, hogy a gyergyóhollói műszaki szakközépiskola és a csíkszeredai Liviu Rebreanu Általános Iskola egyik osztályáról van szó. Az egészségügyi és az oktatási minisztérium közös rendelete alapján leghamarabb nyolc nap után térhetnek vissza az iskolába az érintett diákok, ha mindannyiuk koronavírustesztje negatív lesz.

A két említett iskolán kívül további nyolc Hargita megyei iskolában mutatták ki a Covid-19-fertőzést a diákok körében, míg egy kilencedik intézményben két tanárról bizonyosodott be, hogy fertőzöttek.

Az egészségügyi igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi azt mondta, hogy ezekben a tanintézményekben azért nem vezették be az online tanrendet, mert a fertőzött személyek elmondása szerint nem kerültek kapcsolatba a többiekkel.

Hargita megyében az elmúlt 24 órában 21 új esetet mutattak ki, míg egy nappal korábban 31-et. A megyében jelenleg 0,41 ezrelék a fertőzési ráta.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?