Javában építkeznek, modernizálnak a szilágysági Varsolcon

Nagy hangsúlyt fektetnek az egészségügyre, az oktatásra, az infrastruktúrára a szilágysági Varsolcon, ahol javában zajlik az intézmények felújítása.

Bréda Lajos polgármester megelégedéssel közölte, bár az építőanyagok árának növekedése és a világjárvány miatt néhány munkálat határideje kitolódott, jó évet zártak, de az idei előreláthatóan eredményesebb lesz, mint a tavalyi.Az orvosi rendelő hamarosan kész lesz | Fotó: Kulcsár Mária

Mindössze két hónap, és teljesen megújul az orvosi rendelő. A külső munkálatokat befejezték, mostanra már csak a belső tér csempézése, festése maradt. A főúton lévő egészségügyi intézményben nemcsak korszerű eszközökkel ellátott rendelő, hanem patika és orvosi lakás is lesz – részletezte a polgármester, aki hozzátette, jelenleg az orvosi ellátás a munkálatok miatt a fűtött kultúrotthonban zajlik.

Az elemi iskola teljes korszerűsítése is folyamatban van, ottjártunkkor a munkások az épületben dolgoztak. Ha a tervek szerint haladnak, júniusban átadhatják az ingatlant, és a kisiskolások, akik jelenleg a „nagyiskolába” járnak, visszaköltözhetnek a „kisiskolába”.

Még dolgoznak a "kisiskolában"

Hasonló a helyzet a focipályával is. A polgármester büszkén mutatta az épülő futballpályát, amelynek területét már bekerítették, a földet elegyengették, leöntötték az öltözők és a mosdók alapját, várhatóan tavasz végére átadják a pályát. Az iskola udvarán felépült a sportterem, de a kivitelező cég bukása miatt az ingatlan félkész állapotban maradt. „Az elmaradt munkálatokra már öt cég jelentkezett, remélhetőleg az idén folytatják a benti teendőket, be kell szerelni a központi fűtést, kiépíteni a mosdókat, és befejezni az elmaradt munkát” – nyilatkozta a polgármester.

A tavaly elkezdték a község járdáinak térkövezését, legutóbb a Récse település fele vezetőt alakították ki 800 méteren, idén az Alszegen és a mellékutcákban folytatják. Saját költségvetésből tujafákat, rózsákat vásároltak, ezzel akarják vonzóvá tenni a község arculatát, és a házak előtt lévő szilvafák helyére dísznövényeket ültetnek. Tervben van az elmaradt sáncok lebetonozása is.

Tavaszra elkészül a futballpálya is

A kialakult járvány-helyzet miatt késik a 32 lakásos ANL-tömbház építése a polgármesteri hivatal kertjében lévő telken. Bréda Lajos azt reméli, az idén elkezdik az alap öntését, és a Kraszna folyó fölött lévő híd kiépítését.

„Ha az eddigiekhez hasonlóan sikeresen pályázunk, akkor az Anghel Saligny programon keresztül a malom mellett egy hidat építünk, hogy a szekerek ne közlekedjenek a főúton. Tervezzük a szennyvízhálózat kiépítését Récsén, Kisrécsén és a romák által lakott negyedben. Kisrécsén bővítenénk a vízhálózatot, községszinten az elmaradt utcákat és a 15 kilométer hosszú mezőgazdasági utat leaszfaltoznánk, sáncokat, hidakat építenénk, Récsében parkosítanánk, a községben lévőket felújítanánk. Tervben van egy fedett élelmiszerpiac kiépítése, a terület adott, már csak pályáznunk kell, de a legfontosabb a földgáz bevezetése és a hegyre vezető útszakasz felújítása, közvilágítással való ellátása. Az eddigi sikerek az alpolgármesterrel, Dénes Andrással, a tanácsosokkal, és a hivatali dolgozókkal való közös, jó együttműködés eredményeként valósulhatott meg” – emelte ki a polgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?