Így döntött a Legfelsőbb Védelmi Tanács a fiatalok drogfogyasztása ügyében

A joghézagok kiküszöbölése, a kábítószerfüggőség kezeléséhez megfelelő egészségügyi hálózat garantálása és az iskolai biztonságra kidolgozott terv gyakorlatba ültetése lesznek az első lépések, amit a fiatalok kábítószer-fogyasztása és a kábítószer-kereskedelem visszaszorítása érdekében a kormány elrendel – döntött csütörtöki ülésén a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT).

Fotó: presidency.ro

A Klaus Iohannis államfő vezetésével csütörtökön a Cotroceni-palotában tanácskozó testület egy olyan intézményközi munkacsoport létrehozásáról határozott, amelyben minden érintett minisztérium és hatóság képviselteti magát, hogy kidolgozhassanak egy közös cselekvési tervet. Ugyanúgy megyei szinten is lesznek majd munkacsoportok, miközben a kormány olyan törvénymódosításokat hoz, amely kiküszöböli a meglévő joghézagokat és spekulatív értelmezésre lehetőséget adó rendeleteket – magyarázza a CSAT közleménye. Ugyanakkor kiépítenek majd egy megfelelő egészségügyi rendszert, amelyik lehetőséget ad a kábítószerfüggők rehabilitációjára. A 2022–2026-os országos stratégia gyakorlatba ültetését is a teendők közé sorolták, mint ahogyan az iskolai biztonságra vonatkozó országos keretterv szigorú alkalmazásáról is döntöttek a csütörtöki ülésen.

A CSAT csütörtöki ülésén a fiatalok kábítószer-fogyasztása mellett a fekete-tengeri térség biztonsági helyzete, továbbá a román hadsereg 2024-2033-as fejlesztési terve is napirenden szerepelt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?