Grindeanu: felfüggesztett körforgalmi csomópont épül a vasút felett Temesváron

Fotó: Facebook/Sorin GrindeanuFelfüggesztett körforgalmi csomópont épül a vasút felett Temesváron. A beruházás kivitelezési szerződését két múlva írják alá - nyilatkozta szombaton az Agerpresnek szombaton Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy a közel kétmilliárd eurós projektnek része a Temesváron áthaladó lugosi vasútvonal megkettőzése, egy új vasútállomás megépítése a Iulius Town bevásárlóközpontnál, illetve egy felvonóval ellátott közlekedőfolyosó kialakítása, amely a vonatról a parkolóba viszi majd az utasokat az északi pályaudvaron.

A miniszter szerint a beruházás megvalósítása jelentősen megkönnyíti a közlekedést Temesváron.

Sorin Grindeanu elmondta, a szállításügyi minisztérium tervbe a vette a Karánsebes-Lugos-Temesvár-Arad vasútvonal felújítását az unió helyreállítási alapjából. A beruházás több mint 9 milliárd lejes finanszírozási szerződését a múlt héten írták alá Bukarestben. A munkálatokat a Karánsebes-Lugos közötti szakaszon kezdik majd el.

A temesvári Baader utcánál épülő, tíz méter magas felfüggesztett körforgalmi csomópontnak három, egyenként 200 méteres lehajtó ága lesz. 

Kapcsolódók

Kimaradt?