A szállítási miniszter elégedetlen a temesvári déli körgyűrű munkálatainak ütemével

Sorin Grindeanu szállítási miniszter elégedetlen a temesvári déli körgyűrű munkálatainak ütemével. A munkálatoknak ugyanis mostanra 70 százalékban kellett volna elkészülniük, de „nagy jóakarattal is csak alig 47 százalék van készen”.

Temesvár déli körgyűrűje biztosítja az összeköttetést Szerbiával, a várost elkerülő szakasz 25,69 km hosszú lesz, a beruházás értéke 272 432 921 lej áfa nélkül. „A munkálatok késésben vannak. Volt egy megbeszélés az építtetővel, a helyi és megyei hatóságokkal, a Temes megyei regionális út- és hídügyi igazgatósággal, hogy megoldásokat találjunk” – jelentette ki sajtónyilatkozatában a Temes megyébe látogató miniszter.

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vállalja a felelősséget minden olyan plusz munkálatért, ami az eredeti szerződésben nem szerepelt, de a temesvári polgármesteri hivatalnak meg kell oldania a közművek áthelyezését a város területén - tette hozzá Grindeanu. Biztosított ugyanakkor arról, hogy közvetíteni fog a projektben érintettek között, hogy a projekt a nyugati térség infrastruktúra-fejlesztésének „első számú prioritásává” váljon.

Kapcsolódók

Kimaradt?