Autóbalesetben életét vesztette a temesvári Quo Vadis együttes gitárosa

Farkas László, a temesvári Quo Vadis együttes 51 esztendős gitárosa hunyt el abban a balesetben, amely szombaton délután történt a bánsági nagyváros határában.

A rendőrség információi szerint három személyautó ütközött a Temesság irányába vezető főúton Temesvár határában. A tragédiát az okozta, hogy a halálos áldozat gépkocsija egyelőre ismeretlen okból áttért az ellentétes menetirányú sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből szabályosan érkező másik gépkocsival. A szemből érkező autót az ütközés ereje áthajította egy harmadik elé, amely ugyancsak nem tudta elkerülni az ütközést.

Fotó: opiniatimisoarei.ro

A szerencsétlenségnek egy halálos áldozata és két sérültje van, utóbbiakat kórházban kezelik.

Hamar kiderült, hogy ki veszítette életét a balesetben, a közösségi médiában ugyanis több részvétnyilvánítás és búcsúztatás megjelent. Ezek szerint Farkas László, a temesvári Quo Vadis együttes alapító gitárosa halt meg a temessági úton történt szerencsétlenségben.

Az ismert zenész harminc évvel ezelőtt, 1991-ben alapította meg a Quo Vadis zenekart Farkas Szilamér, Borbély Szilárd és Gáspár Zsolt társaságában. Kisebb szünetekkel mindmáig zenéltek, aktív szereplői voltak főleg a bánsági zenei és kulturális életnek, de az ország számos pontján szerepeltek rock és blues repertoárjukkal. Farkas László az utóbbi években életre hívta a Leslie Wolf and The Groovemakers nevű zenei formációt is. A szombati balesetben elhunyt gitáros mindössze 51 esztendős volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?