A sürgős segítségre szoruló családoknak építtet lakásokat a temesvári ortodox érsekség

Szociális lakásokat épít a temesvári ortodox érsekség a város nemzetközi repülőterének közelében, egy önkormányzati tulajdonban lévő 685 négyzetméteres telken a sürgős segítségre szoruló családok számára.

Dominic Fritz polgármester csütörtökön elmondta, hogy a beruházást az érsekség és a helyi önkormányzat közösen valósítja meg. A város 15 évre ingyenesen használatba adja a területet az egyháznak.

„Ez egy olyan típusú szociális szolgáltatás, amelyet az önkormányzat egyedül nem tud biztosítani, ezért örülünk ennek a partnerségnek az ortodox érsekséggel. Fontos megtalálni a különböző szociális partnerekkel való együttműködés módozatait, hogy bővítsük a nehéz időszakon átmenő embereknek nyújtott szolgáltatások körét” – nyilatkozta a polgármester.

Illusztráció: Pexels

A temesvári ortodox érsekség képviselői szerint azok a családok lesznek a szociális lakások kedvezményezettjei, akik nem kérhetnek támogatást a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságától, mert nem felelnek meg a kritériumoknak, ezért az egyházhoz fordultak segítségért. Az önkormányzattól kapott terület nagy előnye, hogy tömegközlekedés köti össze a várossal.

„Amint a helyi tanács jóváhagyja a bérleti szerződést, neki is tudunk látni a munkának” – közölték az érsékség képviselői.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?