Arab befektetők fejlesztenék a temesvári repülőteret

Egy intermodális teherforgalmi terminál építésébe szeretné bevonni őket a kormány.

Befektetne a konstancai kikötő fejlesztésébe az ADQ holdinghoz tartozó, az Egyesült Arab Emírségek kikötőit működtető Abu Dhabi Ports Group. Ezt Sorin Grindeanu jelentette be, aki a közel-keleti országban tárgyalt.Sorin Grindeanu Adu Dhabiban tárgyalt | Fotó: Facebook/Aeroportul Internațional Timișoara

„Meghívtam az Abu Dhabi Ports Group képviselőit, látogassanak el a konstancai kikötőbe, hogy a rögzítsük az együttműködés feltételeit, beleértve a kikötőbeli mesterséges szigetbe történő befektetés iránti érdeklődésüket” – nyilatkozta a szállításügyi miniszter.

Elmondása szerint a tárcavezető tárgyalt a temesvári reptér fejlesztéséről is az ADQ képviselőivel. A Traian Vuia nevét viselő nemzetközi légikikötőben egy intermodális teherforgalmi terminál létrehozása van tervbe véve.

„Összekapcsolva a vasúti és a közúti hálózattal a temesvári repülőtér egy erős regionális kereskedelmi csomóponttá válna. Ez az intermodális központ, melynek a költségeit 300 millió euróra becsülik, s 65 hektárt foglalna el, raktározási és szállítási lehetőséget biztosítana más kontinensekről érkező áruk számára is” – mondta Grindeanu.

A közelmúltban a nagyváradi repülőtéren is elkezdődött egy hasonló beruházás, melynek az eredménye egy modern teherforgalmi terminál lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?