Győzött a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum csapata a Bölcs diákok országos vetélkedőjén

Az oktatási minisztérium által akkreditált Bölcs diákok országos szintű vetélkedőre idén 106 csapat nevezett be, amelyből a döntőn 9 csapat mérhette össze kreativitását és tudását.

A Communitas Alapítvány által tizenkettedik alkalommal megszervezett versenyen első helyen végzett a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum LUDATONÁTUS csapata, második helyezést ért el a kézdivásárhelyi Református Kollégium Grincsek csapata, a harmadik helyen pedig a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum OLAJBOGYÓK csapta végzett, emellett a bukaresti Ady Endre Elméleti Líceum öKOLAjos csapta dicséretben részesült.

A LUDATONÁTUS csapat tagjai | Fotó forrása: Bartók Béla Elméleti Líceum Facebook-oldala

A teljes tanévet felölelő vetélkedő idei témája a hagyományőrzés volt. A diákok a döntő során megismerkedtek Kallós Zoltán néprajzkutató életével és munkásságával, valamint Karl May Az ezüst tó kincse című műve alapján tanulmányozták az indiánok életét és kultúráját.

A döntőben részvevő csapatok a Communitas Alapítvány jóvoltából egy egyhetes ingyenes élménytáborban vehetnek részt Nagyenyeden. Az első három helyezett, valamint a dicséretben részesülő csapatok tagjai szabadidős tevékenységhez kapnak ajándékcsomagot. A további döntős csapatok egy-egy könyvcsomagot kapnak.

A Communitas Alapítvány 2010-től minden évben meghirdeti a Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt, melyre az elmúlt tizenkét versenyen összesen 1272 csapat vett részt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?