Frissült a „sárga” országok listája, ismét lehet repülni Nagy-Britanniába

Frissítette vasárnap este az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. A testület arról is döntött, hogy hétfő 19 óra után újraindulhatnak a repülőjáratok Nagy-Britanniába és Írországba.

Az úgynevezett sárga zónás államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. A CNSU határozata szerint a következő országok szerepelnek a január 3-tól érvényes jegyzéken:

Gibraltár, Liechtenstein, Litvánia, San Marino, Panama, Szlovénia, Hollandia, Szerbia, Csehország, Amerikai Egyesült Államok, Montenegró, Jersey, Svédország, Dánia, Georgia, Puerto Rico, Svájc, Luxemburg, Egyesült Királyság, Horvátország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Izrael, Ciprus, Palesztina, Portugália, Törökország, Monaco, Észak-Macedónia, Azerbajdzsán, Németország, St. Maarten, Moldovai Köztársaság, Libanon, Ausztria, Columbia, Olaszország, Magyarország, Lengyelország, Andorra, Curaçao, Dél-Afrika.

A koronavírus új mutációjának megjelenése miatt az elmúlt két hétben szüneteltek a repülőjáratok Románia és Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország között. Hétfő 19 óra után azonban ismét felszállhatnak a gépek. A Nagy-Britanniából és Észak-Írországból érkezőknek 14 napos karanténba kell vonulniuk, ha nem mutatnak fel olyan negatív koronavírus-teszt, amely az elmúlt 48 órában készült.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?