Újabb európai országokból érkezők karanténkötelesek Romániában

Közzétette hétfőn a kormány a járvány szempontból magas kockázati besorolású ország frissített listáját. Akik ezekből az államokból érkeznek Romániába, azoknak szerdától karanténba kell vonulniuk.

Az új listára több európai ország is felkerült: Szlovénia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Svájc és Portugália. Továbbra is magas kockázati besorolású az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Ausztria és Szlovákia. Magyarország továbbra sincs a listán.

A teljes lista: Andorra, Vatikán, Cseh Köztársaság, Belgium, Francia Polinézia, Guam, Hollandia, Örményország, Luxemburg, Szlovénia, Franciaország, Gibraltár, Svájc, Liechtenstein, Montenegró, Argentína, Spanyolország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Grúzia, Málta, Bahama-szigetek, Costa Rica, Horvátország, Írország, Lengyelország, Bahrein, Észak-Macedónia, Portugália, Puerto Rico. 

A karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra a személyekre, akik három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírustesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A többi beutazóra 14 napos karantén vár, ám ez a tizedik napon feloldódhat, ha a nyolcadik napon elvégezett tesztjük negatív.

Kapcsolódók

Kimaradt?