Frissült a lista: továbbra is karanténkötelesek a Magyarországról beutazó személyek

Frissítette csütörtökön az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. Magyarország is szerepel a listán.

Az úgynevezett sárga zónás államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. A CNSU határozata értelmében a következő országok szerepelnek a november 13-ától érvényes jegyzéken.

Az országok a következők: Andorra, Francia Polinézia, Csehország, Luxemburg, Belgium, Svájc, Liechtenstein, Szlovénia, Örményország, Franciaország, Montenegró, Ausztria, Lengyelország, Grúzia, Horvátország, Hollandia, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, San Marino, Észak-Macedónia, Guam, Spanyolország, Portugália, Szlovákia, Jordánia, Magyarország, Monaco, Bulgária, Litvánia, Dánia (itt kimutatták a SARS-CoV-2 vírus egy újabb mutációját).

A karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra a személyekre, akik három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírustesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A többi beutazóra 14 napos karantén vár, ám ez a tizedik napon feloldódhat, ha a nyolcadik napon elvégezett tesztjük negatív.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?