Belátja az USR, esélytelen a bizalmatlansági indítvány, az alkotmánybíróságon támadnak

Egy bizalmatlansági indítvány elfogadására csak akkor lenne esély, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) „elhatárolódna” a Szociáldemokrata Párttól (PSD), és támogatná az ellenzéki kezdeményezést - jelentette ki a sajtónak kedd este Dan Barna, miután a kormány felelősséget vállalt a parlament előtt a deficitcsökkentő intézkedések törvénytervezetéért.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke elmondta, az ellenzék egyetlen eszköze az „adóemelések megakadályozására” a jogszabály megtámadása az alkotmánybíróságon. „A parlamenti erőviszonyok ismertek. A PNL nélkül a bizalmatlansági indítvány elfogadására nincs esély. (...) A tervezet megtámadása az alkotmánybíróságon eredményes lehet, és mindent megteszünk azért, hogy ez megtörténjen” - nyilatkozta a politikus.

Fotó: USR/Facebook

Barna bírálta a kormány törvénytervezetét, amelynek hatályba lépésével szerinte „drámai módon leépül a gazdaság”, a vállalkozások pedig a polgárokra fogják hárítani az új adókat és illetékeket drágítások révén. „A sajttól a kerékpárig mindennek nőni fog az ára” - jegyezte meg.

Miközben az USR alelnöke a sajtónak nyilatkozott, a képviselőház üléstermében tartózkodó párttársai transzparenseket tartottak a magasba, többe között ilyen üzenetekkel: „Azért emelitek az adókat, hogy elfedjétek a lopásaitokat”, „PSD-PNL, az adóink a kiváltságaitokat szolgálják”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?