Családi vetélkedővel népszerűsítik Hargita megye értékeit

Családi vetélkedőt hirdet Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyéért Egyesület gondozásában, Vas megye önkormányzatával partnerségben. A verseny a Hargita megyei értéktár megismerésére és népszerűsítésére irányul.

Többfordulós megmérettetést hirdet Hargita Megye Tanácsa Hargita megyei családok számára. A vetélkedő során a kezdeményezők szándéka szerint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a résztvevők. A megyei tanács tájékoztatása szerint értékes nyeremények várnak a nevezőkre, a legügyesebbek Vas megyébe utazhatnak majd.

A részt vevő nagycsaládoknak legalább három 25 év alatti és két 25 év fölötti tagja kell legyen, a vetélkedők elbírálását, a beérkezett tartalmak értékelését szakmai zsűri végzi – áll a verseny felhívásában.

A vetélkedő első fordulójában helyi, megyei vagy székelyföldi érték/értékek bemutatásáról szóló kisfilmet, fotóanyagot vagy egyéb tartalmat kell elkészíteni és beküldeni december 15-ig. A bemutatónak tartalmaznia kell a résztvevő család bemutatkozását is. A második forduló december 20–január 25. között zajlik, ekkorra a Hargita és Vas megyei értéktárról szóló feladatlapot kell kitölteniük és beküldeniük.

A verseny döntőjében a legjobb eredményt elért hat csapat vesz részt a második forduló témaköreiből, kiegészítve a hungarikumok témakörével. A döntőbe jutott csapatok tagjai értékes tárgyi jutalomban részesülnek, az első három helyezett csapat tagjai Hargita megye testvérmegyéjében, Vas megyei utazáson vehetnek részt ingyenesen. 

Információk a hme@hargitamegye.ro e-mail címen címen, vagy a Hargita Megyéért Egyesület Facebook-oldalára küldött üzenet útján, illetve 0734994367 telefonszámon kérhetők. A jelentkezéshez a következő adatokat kell beküldeni: a résztvevő csapat neve, a kapcsolattartó e-mail címe, telefonos elérhetősége, a csapattagok neve, életkora, lakhelye, az első forduló bemutató anyagának elküldése.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy kultúránkat, hagyományainkat ápoljuk, értékeinket megőrizzük, és ezek tiszteletére gyerekeinket is megtanítsuk. Éppen ezért nagyon jó lehetőségnek tartom ezt a vetélkedőt, amelynek köszönhetően a gyerekek játékos, szórakoztató formában ismerkednek meg a Hargita megyei értékekkel. Ez egy rendkívül szórakoztató tevékenység lesz a család minden tagjának, ne hagyják ki! Sok sikert kívánok a versenyzőknek!” – mondta a vetélkedőről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

(Borítókép: Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?