Újabb testvérmegyei együttműködéssel gazdagodott Hargita megye

Testvérmegyei együttműködési megállapodást írt alá Hargita Megye Tanácsa és a Moldvai Köztársaság Strășeni járása. Az új kapcsolattal együtt 19 testvérmegyéje lett a székelyföldi megyének.

Együttműködési megállapodást írtak alá Hargita Megye Tanácsa és a Moldovai Köztársaságban található Strășeni járása képviselői. A megállapodást bejelentő közösségi média bejegyzésben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke leszögezte: a két régió együttműködése új lehetőséget biztosít az EU-s források lehívásában.

„Az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt álló országok számára új forrás lehetőségek nyílnak meg. A létrejött kapcsolat nem csak gazdaságilag fejleszti a két térséget, hanem lehetőséget biztosít hagyományaink megismertetésére, valamint tapasztaltcserére is” - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a hasonló együttműködések számos lehetőséget nyitnak meg mindkét régió számára.

Hargita megye az új moldáviai együttműködés mellett 13 magyarországi, 2 olaszországi, 1 lengyelországi, 1 kínai és 1 örményországi régióval ápol testvérmegyei kapcsolatot.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?