Újragondolta a testvérmegyei együttműködést Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Összefogással enyhítené a koronavírus világjárvány okozta gazdasági károkat Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye. A testvérmegyék közös pályázati lehetőségeket keresnek és a turizmus területén is együttműködnének.

Online találkozót szerveztek Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviselői hétfőn. A találkozó célja olyan közös fejlődési pontok és az együttműködési lehetőségek feltérképezése, amelyek segítségével a járványidőszak okozta gazdasági károkat csökkenteni tudják.

Mint elhangzott: nagy hangsúlyt fektetnének a közös pályázati lehetőségekre, amelyek által olyan megvalósítások születhetnek, amelyekkel Hargita megye és testvérmegyéje is csökkentheti a járvány negatív gazdasági hatásait. „A jó gyakorlatok kölcsönös megismerése és a tapasztalatcserék prioritást jelentenek a testvérmegyei együttműködésekben” – szögezték le.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a következő síszezonban veszteségekre számíthatnak a sípálya-üzemeltetők, ezt azonban minden lehető eszközzel csökkenteni kell. A megyei tanács elnöke éppen ezért a turisztikai ajánlatok népszerűsítését kérte testvérmegyei kollégájától.

„Az elkezdett közös munkát folytatni szeretnénk. Több lehetőség rejlik az együttműködésben: turizmus, helyi termékek, kulturális programok, közös pályázati lehetőségek. Mindkét fél számára jövedelmező egymás kölcsönös támogatása, a kezdeményezések és ötletek átadása” mondta el a megbeszélés kapcsán Borboly Csaba.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint a Székely termék mozgalomban nyert Hargita megyei tapasztalatokat is elsajátítanák.

Számítunk a további együttműködésre a közös pályázati lehetőségek tekintetében is. Reméljük, hogy kedvezőbb lesz a jövő év, és többször tudunk majd találkozni workshopok, különböző programok formájában. Tagjai vagyunk a Creative Region – Határtalan fejlődés programnak, és e téren is nyitottak vagyunk a közös munkára” – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka.

Kapcsolódók

Kimaradt?