Crevedia: három hónappal a GPL-állomás felrobbanása után megemelte a saját fizetését a polgármester

Crevedia polgármestere három hónappal a GPL-állomás felrobbanása után megemelte a saját fizetését. A polgármestert azzal vádolták, hogy nem tett semmit az illegális autógáz-töltőállomás bezárása érdekében.

A Dâmbovița megyei crevediai helyi tanácsosok Florin Petre PSD-s polgármester javaslatára megszavazták az önkormányati alkalmazottak bérének, a tanácsosok juttatásainak és a polgármester fizetésének emelését – írja az ExpresuldeBuftea című helyi kiadvány alapján a G4Media. A szavazás eredményeként a polgármester havi bruttó 16 500 lejes juttatást kap, az alpolgármester 13 200 lejest, a főtitkár 11 500 lejest, és egyes alkalmazottak bére pedig szolgálati időtől függően elérheti a 10 000 lejt.

Fotó forrása: Petre Florin Facebook-oldalaAz illegális GPL-gázraktár felrobbanása miatt sújtott település polgármestere úgy véli, hogy a crevediai önkormányzat alkalmazottai a városokhoz és a központi intézményekhez képest hátrányos megkülönböztetésben részesülnek a fizetés tekintetében.

Megszüntették a környezetvédelmi osztályt

Szintén a polgármester javaslatára a helyi tanácsosok megszavazták a környezetvédelmi osztály megszüntetését. Az idézett forrás szerint így a crevediai városházának többé nem lesz kinek felelnie a környezetszennyezésért és a hulladékgondokért, amelyek a közösség legnagyobb problémái.

Korábban börtönbüntetésre ítélték a polgármestert

Petre Florint, Crevedia polgármesterét, akit azzal vádolnak, hogy nem tett lépéseket az augusztusban felrobbant illegális töltőállomás bezárása érdekében, 2016-ban lopás eltitkolása miatt elítélték. Az indoklás szerint beismerte a bűncselekményt, és a Răcari-i Bíróság 2016-ban egy év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtásának elhalasztásával.

Mégis a 2016. májusi helyhatósági választásokon polgármesterré választották, noha 2016 februárja óta tartott büntetőjogi felelősségre vonása. Az UNPR színeiben 2016-ban, a PSD színeiben pedig 2020-ban választották polgármesternek. Petre Florin korábban Crevedia alpolgármestere volt. Később polgármester lett, és most a második mandátumát tölti. Petre Florint a G4Media szerint olyan befolyásos PSD-s vezetők, mint Adrian Țuțuianu és Rovana Plumb támogatták hivatalba lépésében.

(nyitókép forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?